dijous, 4 de juny del 2015

Anàlisi Lexicomètric: temes i entrades a analitzar


Tal i com he explicat en la introducció de l'Anàlisi Lexicomètric, en la meva ‘entrada’ anterior, per aquest projecte de recerca he escollit dos blogs a on el tema central és la dona:

Dones en Xarxa        

El País: Mujeres         

Després de cercar i valorar diferents opcions he optat per fer una comparativa centrada en temes concrets dins diferents àmbits -política, TICs, laboral, periodisme, religió, justícia, economia, esport i la igualtat de drets i obligacions-, tots ells àmbits a on encara queda molta feina per fer i a on a la dona li costa  fer-se el seu lloc de manera natural, és a dir, per la seva vàlua personal. Ara per ara, moltes vegades el seu lloc és per omplir unes quotes de paritat que quedin bé de cara a la galeria pública.

Per a poder tenir un ventall de texts a analitzar, he decidit escollir les entrades a partir del setembre del 2014, quan podríem dir que comença el curs escolar, fins al maig del 2015.

- de Dones en Xarxa utilitzo 20 entrades
- d’El País. Mujeres utilitzo  39 entrades

D’entrada ja veiem que el blog d’El País és molt més actiu. Segurament la seriositat d’aquest medi i que sigui d’àmbit estatal ajuda bastant a tenir molts més col·laboradors/es. I, com no he utilitzat totes les entrades d'aques període, detallo a continuació les entrades  que utilitzo per al meu anàlisi lexicomètric: 

Dones en Xarxa:

El País: Mujeres


2 comentaris:

  1. Jo m`he centrat en "dones en xarxa" i hem coincidit en algun post. Serà interessant veure la teva comparativa envers els articles del país, a veure quines diferències i coincidències hi ha entre el pensament feminista d'àmbit català i l'estatal.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Més que un anàlisi entre àmbit català o estatal, és més una visió d'idees entre un grup de dones progressistes i un grup de periodistes, homes i dones, d'idees més generals. Almenys, és el que he constatat

      Elimina